X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Boțan: Iurie Leancă este un ultim mohican

2 mar. 2015,, 12:07   Politică
8945 8

Boțan: Iurie Leancă este un ultim mohican
Foto: vedomosti.md

Retragerea lui Iurie Leancă din PLDM se înscrie în șirul plecărilor răsunătoare a acelor personalități de vază care au format inițial echipa PLDM – Alexandru Tănase, Vitalie Nagacevschi, Mihai Godea, Călin Vieru. Declarația aparține directorului Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boțan, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, notează NOI.md.

„Pot spune că domnul Leancă este un ultim mohican. Duzina din 2009, cînd Partidul Liberal Democrat s-a inclus în lupta pentru putere – noi ţinem minte cu toţii cu ce lozincă domnul Leancă s-a aliniat la acea duzină de aur a cetăţenilor decenţi, oameni respectaţi din societatea moldovenească, care au creat echipa lui Vlad Filat, care, trebuie să recunoaştem, a putut crea acest proiect. Apoi, treptat, toată duzina s-a rupt, a plecat de la Filat, iar domnul Leancă este un ultim mohican”, a precizat Boțan.

În opinia analistului, Iurie Leancă este avantajat de faptul că dispune de un rating înalt de popularitate, lucru care îl va ajuta în noul său proiect politic. Cu toate acestea, spune Igor Boțan, „totul depinde de ambiţiile lui”. „Politicienii trebuie să fie ambiţioşi. Depinde și dacă va găsi tonalitatea necesară, deoarece cererea pentru ceva nou este foarte înaltă. Nu trebuie de aşteptat că vor fi şi alte proiecte politice, care vor fi lansate la fel şi domnului Leancă atunci îi va fi deloc uşor. Va trebui să demonstreze că ceea prin ce a trecut el a fost un rău necesar”, a explicat Boțan.

Referindu-se la anunțul făcut de Iurie Leancă privind finanțarea noului proiect politic de către popor, Igor Boțan a spus că nu crede într-o asemenea formă de finanțare.

„Presupun că orice proiect politic este finanţat de un grup de iniţiativă şi de către acei oameni care semnează sub, să zicem, invitaţia de a intra în acest partid, adică cotizaţiile de membru. Apoi, în mod firesc, banii sînt căutaţi în business”, a declarat Boțan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?