X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Mass-media: PCRM va primi funcţii în organele de control

2 mar. 2015,, 12:30   Politică
8828 5
Партия коммунистов получит ряд должностей в контролирующих органах
Foto: tribuna.md
În curînd Partidul Comuniştilor va primi funcţii în organele de control. Informația este comunicată de portalul www.deschide.md şi o serie de alte publicaţii, relatează agenţia "Infotag".

Potrivit publicațiilor, reprezentanţii PCRM pot fi desemnaţi în postul de preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), preşedinte al "Teleradio-Moldova", preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, preşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. De asemenea, se discută posibilitatea de a atribui Partidului Comuniştilor funcţii de conducere (vicepreşedinţi) la: Centrul Naţional Anticorupţie, Serviciul de Informaţie şi Securitate, Agenţia Medicamentului, Agenţia pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură, Întreprinderea de Stat "Cadastru", Inspectoratul Ecologic de Stat. De asemenea, comuniştii pretind funcţia de magistrat al Curţii Constituţionale (Guvernul urmează să propună un candidat, deoarece mandatul unui judecător a expirat anul trecut), şi primului adjunct al procurorului general.

Unele publicaţii afirmă că lista funcţiilor pe care liderii Alianţei Politice pentru Moldova Europeană intenţionează să le ofere este stipulată într-un document special. Conform datelor altor surse media, documentul nu există, dar părţile au ajuns la un acord verbal. Săptămîna trecută, comentînd aceste afirmaţii, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat ameninţător: "Să încerce să nu dea".

În pofida faptului că părţile neagă crearea unei coaliţii între APME şi PCRM, liderii APME confirmă că "opoziţia va primi funcţii în organele de control".

"Acest lucru corespunde normelor democraţiei, conform cărora opoziţia primeşte funcţii în organele de conducere. La momentul actual discutăm asemenea posibilitate şi vom lua o decizie", a declarat recent Vlad Filat în cadrul unei emisiuni la postul RTR-Moldova, evitînd să răspundă de ce această regulă nu a fost valabilă în privinţa opoziţiei pe parcursul ultimilor şase ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?