X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Un deputat ucrainean a fost arestat la Moscova

1 mar. 2015,, 23:00   Externe
5320 6

Foto: donbass.ua

Alexei Gonciarenko a postat, pe contul său de Facebook, că a fost arestat de poliţia rusă la Moscova, înainte de marşul în memoria opozantului Boris Nemţov, relatează AFP.

Deputatul din Rada ucraineană a postat un mesaj pe rețeaua de socializare, în care povestește cum a fost arestat. ''Poliţia m-a arestat (...) Eu nu scandam nici un slogan, nu purtam nici o pancartă, nici un drapel. M-au arestat pur şi simplu pentru un tricou. Acum, ei mă duc la un comisariat'', susține Gonciarenko, potrivit Agerpres.

Postarea de pe Facebook a fost însoțită și de o imagine, în care deputatul apare îmbrăcat cu un tricou cu imaginea lui Boris Nemţov, alături de mesajul ''Eroii nu mor niciodată'', unul dintre sloganurile manifestaţiilor proocidentale ale Maidanului de la Kiev din iarna trecută.

Tot pe contul de Facebook, a fost postat ulterior un al doilea mesaj, de către serviciul său de presă, însoțit de o fotografie cu Gonciarenko într-o celulă: ''Nu mai avem nici un contact cu Alexei. La comisariat i-au luat telefonul''.Potrivit televiziunii ruse Rossia 24, Gonciarenko va fi predat Comitetului rus de anchetă pentru a fi interogat în legătură cu un presupus rol al său într-un incendiu criminal la Odesa, unde peste 40 de persoane, în principal militanţi pro-ruşi, au murit arşi de vii pe 2 mai 2014, după confruntări cu militanţi pro-ucraineni. Autoritățile ruse nu au confirmat oficial aceste informații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?