X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expoziții de broderii inedite va avea loc în capitală

1 mar. 2015,, 12:00   Societate
10266 0

Foto: blogspot.com

Începînd cu data de 5 până pe 21 martie, Art-salonul molDeco va desfășura o expoziție inedită de broderii lucrată manual.

„În urma unor preselecții, dintre totalul de peste 1 mie de lucrări, au fost selectate 110 broderii lucrate manul, în diferite tehnici. Broderiile sunt lucrate atît de meșteri profesioniști, care deja de ani de zile se ocupă de acest lucru, atît și de amatori” a declarat pentru NOI.md, Stela Moldovanu, organizatoarea evenimentului.

Evenimentul este organizat în două etape: un concurs și deja expoziția în sine.

Aceste tablouri brodate vor intra într-un concurs pentru a obține titlul de cea mai deosebită broderie. Concursul va fi jurizat de un juriu competent, în frunte cu Ministrul Culturii, Monica Babuc alături de Valentina Vidrașcu, Mria Cristea, Viorica Meșină, Aurelia Purice și Vasile Botnaru.

Partea a doua a expoziției constă în vernisarea lucrărilor deosebite, a pieselor de broderie de colecție: ii vechi, broderii, șervețele, precum și alte piese vestimentare în care s-a folosit această tehnică.

La fel va fi expus un album de fotografii care prezintă lucrările mai multor designeri vestimentari renumiți, care au folosit elemntele moldovenești de broderie manuală, printre care se numără Isabell de Hillerin din Germania sau Alexander Hlupin din SUA. Pe lîngă acestea veți vedea cîteva din lucrările oferite de autoarea unicei broderii din țara noastră procurată de Muzeul Luvru.

Expoziția se află la cea de-a doua ediție și va fi deschisă pentru public pînă pe data de 21 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?