Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

China se implică în conflictul din Ucraina

1 mar. 2015,, 00:30   Externe
10391 2

Foto: evz.ro

China, care până acum s-a păstrat rezervată față de războiul din Ucraina, și-a anunțat sprijinul față de Rusia și a avertizat Statele Unite că nu-și vor mai putea menține mult timp hegemonia mondială.
Țările occidentale ar trebui să țină cont mai mult de preocupările legitime de securitate ale Rusiei, în ceea ce privește situația explozivă din Ucraina, a declarat un înalt diplomat chinez.

Qu Xing, ambasadorul Chinei în Belgia, a declarat că criza ucraineană a apărut ca urmare a „jocului” (metaforă asemănătoare utilizată de strategul american Zbigniew Brzezinski, care vorbește despre un „mare eșichier) dintre Rusia și Occident, care nu s-a diminuat, în ciuda prăbușirii Uniunii Sovietice.

Arătând că ingerința exterioară a diverselor puteri a inflamat situația din Ucraina, Xing a afirmat că Moscova se simte în mod firesc amenințată câtâ vreme țările occidentale nu se angajează într-un demers mai constructiv. Diplomatul chinez a cerut puterilor occidentale să „abandoneze mentalitatea WIN-LOSE” și să ia „preocupările reale de securitate ale Rusiei în serios”, scrie Reuters citând agenția de stat Xinhua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?