Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un concert simfonic va inaugura deschiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2015”

28 feb. 2015,, 16:30   Societate
5279 0

Foto: obzormd.com

Festivitatea de inaugurare celei de-a 49 ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțisor” va avea loc în cadrul unui spectacol de muzică clasică, după scenariul concertului de deschidere a primei ediții a festivalului.

„Concertul de deschidere este conceput în cele mai bune tradiții ale „Mărțișorului”, care a fost zămislit ca un festival de muzică clasică. De aceea concertul de deschidere, în premieră după mulți ani, va fi un concert extraordinar de muzică clasică. Piesa de rezistență va fi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale sub bagheta maestrului Mihai Agafiță. Vor răsuna partiții inedite interpretate de nume sonore. Am încercat să prezentăm publicului un spectacol care trebuie să ridice bagheta festivalului nostru pînă la rigorile cele mai înalte ale muzicii clasice internaționale” a precizat Ministrul Culturii, Monica Babuc.

Spectacolul de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2015” poartă numele „Armonii de primăvară”. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale vor evolua soliștii: Valentina Naforița, Cristina și Alexei Terentiev, Mariana Bulicanu, Livia Știrbu-Socolov, Ionel Manciu, Nicoleta Nucă și mulți alții. Începutul va fi la ora 18.00 în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” din capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?