X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Gorbaciov consideră că asasinarea opozantului Boris Nemțov este o tentativă de a destabiliza Rusia

28 feb. 2015,, 19:00   Externe
6823 0

Foto: globa.ru

Ultimul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a declarat sâmbătă că asasinarea liderului opoziției liberale ruse, Boris Nemțov, reprezintă o tentativă de destabilizare a Rusiei, consemnează agenția EFE. 'Este o încercare de a complica situația, probabil chiar de a destabiliza țara, de a alimenta confruntarea', a spus Gorbaciov într-o declarație acordată agenției Interfax.

El a îndemnat totodată să nu se tragă concluzii premature asupra posibililor autori ai crimei sau asupra motivației acestora. 'Crima ne afectează pe toți. Sigur că Boris avea trăsăturile sale particulare, dar era un om adevărului. Și sunt foarte afectat', a mai spus ultimul lider sovietic. Boris Nemțov a fost împușcat mortal vineri noaptea pe podul Bolșoi Moskvorețki (Marele pod de piatră), în imediata apropiere a Kremlinului, de un individ necunoscut ce a deschis focul asupra lui dintr-o mașină.

El convocase pentru duminică un marș de amploare la Moscova pentru a protesta față de politica președintelui Vladimir Putin și față de implicarea Rusiei în conflictul armat din Ucraina, unde Kremlinul sprijină politic și militar insurgența separatiștilor proruși. În ce-l privește președintele Putin, acesta a reacționat imediat după asasinat, afirmând, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, că este vorba despre o 'provocare'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?