X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Împotriva principalului critic al liderului de la Tiraspol au fost deschise două dosare penale

27 feb. 2015,, 15:00   Politică
7615 3
Против главного критика тираспольского лидера возбудили два уголовных дела
Foto: vpmr.org
Preşedintele Comitetului pentru politica economică, buget şi finanţe al autoproclamatei RMN, Oleg Vasilati, cunoscut prin critica sa la adresa liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a ajuns figurant în două dosare penale.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul Comitetului de anchetă al regiunii, acestea vizează comiterea de către Vasilati a încălcărilor în procedurile de privatizare la Tiraspol, în timpul mandatului de şef al Direcţiei proprietăţii municipale a administraţiei oraşului.

Conform unui dosar, Vasilati, în aprilie 2007, folosind atribuţiile de serviciu, contrar intereselor de serviciu şi acţionînd în interesele unor membri ai partidului "Obnovlenie", la evaluarea casei comerciale "Minsk" şi a unei părţi din clădirea în care era amplasat magazinul intenţionat a diminuat preţul de piaţă, cauzînd bugetului local pierderi de 333,5 mii de ruble.

Pornind de la aceste considerente, deputatul este acuzat de abuz în serviciu.

În al doilea dosar este învinuit de faptul că a estimat preţul de piaţă al obiectului unui complex imobiliar din centrul oraşului la 1 rublă. Cumpărător a devenit S.A. "Sheriff". Iar prejudiciul este estimat la peste 4,2 milioane de ruble.

Ancheta a considerat că Vasilati a admis neglijenţă şi executarea inadecvată a obligaţiunilor sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?