Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Reșetnicov către Munteanu: Nu căutați peste tot „mîna Moscovei”

27 feb. 2015,, 12:45   Politică
4651 5

Reșetnicov către Munteanu: Nu căutați peste tot „mîna Moscovei”
Foto: noi.md

Anul 2015 a fost declarat Anul Veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei 1941-1945. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost propus de fracțiunea PCRM și adoptat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, informează NOI.md.

Potrivit deputatului Artur Reșetnicov, unul dintre autorii inițiativei, este de datoria clasei politice să onoreze memoria celor căzuți în război. „În 2015 se împlinesc 70 de ani de la victoria asupra fascismului, care a pus capăt celui mai sîngeros război – cel de-al Doilea Război Mondial. Fascismul a fost distrus, dar acest lucru s-a întîmplat cu prețul a zeci de milioane de vieți omenești. Este de datoria noastră să cinstim onoarea celor căzuți, să ne închinăm veteranilor, care, prin luptă și eroism, au adus pacea în Europa și în întreaga lume”, a precizat Artur Reșetnicov.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a avut însă obiecții față de formularea propusă de comuniști. „Titulatura «Anul Marelui Război 1941-1945» este o denumire proprie Federației Ruse. În toată lumea se folosește sintagma «Al Doilea Război Mondial». Este o interpretare eronată și sfidare a istoriei, din punctul nostru de vedere. Nu încercați să impuneți sărbători și poziții străine Republicii Moldova”, a spus Munteanu.

„Regret că aveți astfel de fobii și căutați peste tot «mîna Moscovei»”, a declarat, la rîndul său, Artur Reșetnicov.

„Valera, eu te-aș sfătui în fiecare seară să te uiți la canalul «Animal Planet»”, a intervenit în dispută liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Conform datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, în Moldova sînt 1097 de veterani de război dintre care 285 sînt invalizi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?