Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Experți: Ridicarea parțială a embargoului la mere este o bucurie cu gust amar

27 feb. 2015,, 11:15   Societate
8113 7

Foto: flado.ru

„Salut ridicarea embargoului rus asupra livrărilor de mere pentru cele 10 companii moldovenești”, a declarat pentru NOI.md ex-ministrul Agriculturii, președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova-Fruct”, Vitalie Gorincioi.

Interlocutorul a recunoscut că i s-a părut „foarte straniu faptul că Rosselhoznadzor singur a numit exportatorii de mere cărora li s-a permis să reia livrările de produse. După cum s-a dovedit, nimeni dintre persoanele oficiale nu numai că nu a participat la selectarea lor, dar nici nu a fost informat despre acest lucru”.

„Despre care pretenții față de calitatea fructelor și legumelor, conservelor și vinurilor moldovenești poate fi vorba, dacă este o pură politică? Ca și cînd, prin acest lucru ei ne amintesc: dacă veți avea un comportament frumos, vom extinde lista. Iată, într-adevăr, bucurie cu gust amar”, consideră Gorincioi.

„Pe șase dintre cei 10 producători de mere eu îi cunosc personal – sînt antreprenori serioși, cu livezi îngrijite, volume mari de produse de calitate, frigidere, tehnologii. Nu mă îndoiesc că nici ceilalți nu sînt mai răi. Nu pot să nu salut permisiunea acordată acestora de a relua exportul de produse pe piețele Rusiei. Dar iată că apar două întrebări: din ce cauză organele publice moldovenești află despre această decizie printre ultimii și nu pot explica modalitatea de selectare a norocoșilor și de cînd, judecînd după declarațiile liderului PSRM, Igor Dodon, problemele ce țin de relațiile dintre două state sînt soluționate de o comisie sau fracțiune parlamentară”, se întreabă președintele Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

„În opinia mea, este un nonsens, dacă vreun partid va soluționa astfel de probleme. Și ce urmează?! Acesta va urmări apoi votarea „justă” a fermierilor? Și ce părere au astăzi producătorii care nu au ajuns în lista norocoșilor?”, a specificat Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?