Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul Economiei va desfăşura o analiză detaliată a taxelor de import introduse de Ucraina

27 feb. 2015,, 09:15   Economie
3540 0
Foto: adevarul.ro
Ministerul Economiei intenţionează să desfăşoare o analiză complexă în legătură cu decizia Guvernului Ucrainei de a introduce o taxă vamală suplimentară de 5-10% la o serie de mărfuri, indiferent de ţara de provenienţă.

Viceministrul Economiei Tudor Copaci a relatat agenției "Infotag" că acest document necesită examinare, deoarece contravine acordurilor internaţionale.

"Urmează de studiat în ce măsură măsurile luate de Ucraina corespund normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC). Trebuie să ne asigurăm că agenţii noştri economici nu vor suferi de pe urma lor", consideră el.

Potrivit viceministrului, din cauza fluctuaţiilor valutare atît din Moldova, cît şi din Ucraina, este dificil de spus cît de benefice vor fi inovaţiile pentru antreprenorii din cele două ţări.

"Acum măsurile luate de Ucraina sînt în beneficiul antreprenorilor lor, dar peste un timp situaţia se poate schimba. De asemenea, trebuie luat în calcul faptul că decizia vine ca urmare a crizei în care se află vecinii noştri", a spus Copaci.

Vicepreşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Oleg Reidman, de asemenea, consideră că "la moment este inoportun de luat măsuri de răspuns".

"În document este indicat că se introduc taxe la anumite categorii de mărfuri, indiferent de ţara de provenienţă, însă nu se spune nimic despre Moldova. Posibil antreprenorii noştri nu vor suporta pierderi. Dacă va afecta Moldova, trebuie să aşteptăm informaţii de la Guvern, deoarece introducerea taxelor suplimentare se coordonează la nivel bilateral. Deocamdată Ucraina nu a anunţat Guvernul Moldovei despre asemenea măsuri, taxele nu pot fi colectate", a spus deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?