Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Leancă: Am fost victima unei lovituri pe la spate

26 feb. 2015,, 14:15   Politică
16217 17

Leancă: Am fost victima unei lovituri pe la spate
Foto: kp.md

Iurie Leancă susține că există riscuri ca parcursul european al Republicii Moldova să fie deturnat, în condițiile în „PLDM, PD și PCRM ar fi pregătit un plan netransparent legat de viitorul țării”. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing, notează NOI.md.

Fostul premier a recunoscut că a intenționat să părăsească PLDM-ul încă înaintea scrutinului parlamentar din 30 noiembrie, dar a fost convins de Vlad Filat să renunțe la acest pas. Totodată, Leancă spune că a insistat pe reformarea PLDM, dar fără succes.

„Am fost victima unei lovituri pe la spate. Eu nu am pretenția că sînt sfînt, iar ceilalți răi, poate am fost uneori mai credul. Nu am pretenția să fiu eroul de care are Moldova nevoie acum, dar îmi pot asuma responsabilitatea de a-i împiedica pe cei care vor să deturneze cursul european al țării. Situația la care s-a ajuns astăzi a fost pregătită din timp. Miza finală a fost o alianță de interese cu PCRM, un parteneriat comod, care vrea să îngroape adevărul despre jaful de la BEM, să stopeze reformele”, a precizat Iurie Leancă.

Fostul premier a negat că ar fi acceptat să fie părtaș la „jocul PD și PLDM” privind formarea unei alianțe minoritare și că ar fi mers la întrevederea cu reprezentanți PCRM pentru a le cere susținere în Parlament.

Iurie Leancă a mai spus că va monitoriza îndeaproape investigațiile pornite la Banca de Economii, dar și activitatea noului guvern.

„Dezvăluirile despre situația de la BEM le voi face la momentul potrivit. Pînă atunci aștept finalizarea anchetelor pe care le-am solicitat. Îl voi avertiza pe premier în legătură cu capcanele unor inițiative legislative pe care eu anterior le-am respins. Dacă cineva își imaginează că a pus mîna pe Guvern și face ce vrea, va trebui să mai scadă din entuziasm”, a spus Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?