Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Leancă: Relația mea cu Vlad Filat va suferi unele schimbări

26 feb. 2015,, 10:35   Politică
5588 2

Leancă: Relația mea cu Vlad Filat va suferi unele schimbări
Foto: stiri24.md

Fostul premier Iurie Leancă a declarat că își va continua cu siguranță activitatea politică și nu exclude că va înființa un nou partid. Despre planurile sale, dar și relațiile cu colegii din PLDM și liderul formațiunii, Vlad Filat, politicianul a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru Radio France Internationale România, notează NOI.md.

Prim-vicepreședintele PLDM a recunoscut că și-a dorit să reformeze partidul, fiind susținut de o parte dintre membrii liberal-democrați de rînd, însă fără succes.

„Îmi vine greu sa îmi imaginez cum aș putea rămîne în Partidul Liberal Democrat. Mi-aș fi dorit să încerc să reformez partidul din interior. Experiența din ultimul an mă face însă puțin neîncrezător în șansa de a reforma partidul din interior. Cred că mulți membri de rînd și-ar dori o asanare și o revigorare a partidului, dar o parte din conducere nu ar vrea aceasta schimbare. Deseori am constatat o unanimitate care m-a făcut să fiu puțin sceptic față de capacitatea de a avea un pluralism în interiorul partidului”, a spus Leancă.

În ceea ce privește relația sa cu liderul formațiunii, Vlad Filat, fostul premier a menționat că au fost buni colegi și chiar prieteni o perioadă, însă această legătură s-a rupt odată cu numirea sa în funcția de prim-ministru.

„Cînd eu am devenit premier, din păcate, relația noastră s-a transformat, pentru că aveam viziuni diferite despre rolul unor instituții ale statului. Acum și el așteaptă să vadă ce decizie voi lua și sigur că relația va suferi unele schimbări. Eu îmi doresc sa avem relații de colegialitate”, a menționat Leancă.

În contextul vizitei întreprinse recent la Chișinău de președintele României, Klaus Iohannis, Iurie Leancă a declarat că s-a așteptat la un mesaj mai coerent din partea statului vecin. Potrivit lui Leancă, România ar trebui să acorde o susținere condiționată Chișinăului.

„Important e să fie un singur mesaj de susținere, dar o susținere condiționată, în funcție de politicile administrației de la Chișinău. Sper ca Bucureștiul să nu admită derapaje. Văd că există unele semnale de derapaj la Chișinău și asta mă indispune”, a explicat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?