Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Filat după întrevederea cu Iohannis: De unii singuri nu vom reuși

25 feb. 2015,, 10:29   Politică
4580 5

Filat după întrevederea cu Iohannis: De unii singuri nu vom reuși
Foto: privesc.eu

Republica Moldova nu va reuși să facă de una singură dificultăților, pe fondul războiului și crizei economice care au loc în regiune. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost făcută în urma întrevederii cu președintele României, Klaus Iohannis, informează NOI.md.

Întrebat dacă în cadrul discuției cu președintele Iohannis a fost abordată problema excluderii Partidului Liberal de la guvernare, Filat a răspuns că un asemenea subiect nu are de ce să fie discutat cu demnitarul român.

„Foarte multă lume este interesată de acest subiect, dar noi am discutat despre Moldova, nu despre un partid politic sau altul, despre procesele ce țin de instituțiile statului. Nu este vorba doar de sprijinul politic intern, dar și de cel extern. Moldova nu este în neunde, este în regiunea în care avem o situație de instabilitate, într-o regiune în care are loc un război, măcinată de o criză economică de proporții, cea din Federația Rusă, care au impact direct asupra situației din Moldova. Trebuie să recunoaștem că de unii singuri nu vom reuși să facem față, avem nevoie de prieteni”, a menționat Filat.

În ceea ce privește lupta cu corupția în Republica Moldova, Vlad Filat a căzut de acord cu spusele lui Klaus Iohannis că pentru combaterea acestui flagel e nevoie de voință politică. Politicianul a dat asigurări că clasa politică de la Chișinău are voință în acest sens.

„Reforma justiției presupune luptă eficientă, România ne oferă un exemplu viu că se poate. Și sînt sigur că vom reuși să avem această luptă eficientă. Există voință politică și acest mesaj al lui Klaus Iohannis trebuie să fie auzit de politicieni, dar și de cetățeni”, a spus Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?