X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

În Transnistria a fost dat în exploatare primul din cele 12 obiecte construite din resursele Rusiei

19 feb. 2015,, 09:45   Societate
4437 3
Foto: vestipmr.info
Primul dintre cele 12 obiecte sociale, construite de organizaţia "Integrarea Eurasiatică" (Rusia) în Transnistria, a fost dat miercuri în exploatare.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa din regiune, acesta este o grădiniţă de copii modernă la Tiraspol pentru 200 de locuri (în oraş se resimte un deficit de 2 mii de locuri în instituţiile preşcolare - "I"). Grădiniţa a fost numită "Buburuza" şi funcţionează pe lîngă Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir".

La ceremonie, pe lîngă preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, au participat deputaţi ai Dumei de Stat, fondatorul "Integrării Eurasiatice", Alexei Juravliov, asistentul reprezentantului preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin – Dmitri Loskutov, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, directorul "Integrării Eurasiatice", Alexandr Argunov.

Construcţia celor 12 proiecte de însemnătate socială în regiune are loc din aprilie 2013. Primele patru urmau să fie date în exploatare în decembrie 2014. Pe lîngă grădiniţe de copii, la Tiraspol, Bender şi Rîbniţa urmează să apară instituţii medicale specializate de tipul clinicilor oncologice şi ftiziopulmonologice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?