Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Primul atelier Wikipedia la Chișinău

7 feb. 2015,, 14:00   Societate
4549 0

Foto: frontpagemag.com

În Chișinău va fi desfășurat primul atelier Wikipedia, unde se va putea învăța publicarea textelor despre cultura Moldovei.

Potrivit organizatorilor, atelierul va fi un soi de șezătoare ori serată de creație, unde toți doritorii de a participa vor fi instruiți despre ce este Wikipedia și care e rolul ei în societatea academică modernă, vor primi asistență și sfaturi legate de modul de scriere a enciclopediei.

Tot aici vor învăța detalii tehnice despre formatarea articolelor și vor avea posibilitatea de a scrie articole despre un subiect anumit la alegere.

Evenimentul va avea loc la sediul central al Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu” din capitală pe 15 februarie, cu începere de la ora 11.00, iar subiectul abordat la prima ședință va fi „Monumentele de arhitectură din Moldova”.

Atelierul Wikipedia este un eveniment organizat de un grup de inițiativă format din wikipediști din Moldova, care doresc să sensibilizeze opinia publică asupra situației monumentelor de arhitectură din țară.

La eveniment sînt așteptați toți doritorii de a relata lumii despre bogățiile culturale de la noi din Republica Moldova, iar tot de ce au nevoie pentru a participa este un laptop și inspirație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?