X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Slovacia va ajuta la implementarea în Moldova a unui proiect privind dezvoltarea urbană

1 feb. 2015,, 12:00   Economie
4811 0

Foto: lentachel.ru

La Chișinău a fost lansat proiectul „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional”. Proiectul este realizat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok din Slovacia, relatează NOI.md.

La deschiderea evenimentului, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Liviu Oboroc, a menționat că în cadrul unei vizite la Chișinău, în vara anului 2014, a fost semnat un acord de parteneriat privind implementarea acestui proiect pentru o perioadă de pînă la 15 luni (ianuarie 2015 – aprilie 2016). Obiectivul acestuia este de a dezvolta capacităţile oraşelor din Regiunea de Dezvoltare Centru în planificarea urbană integrată, deoarece planificarea urbană integrată este un pilon important al dezvoltării regionale, atît la nivel național cît și UE.

De asemenea, oficialul a comunicat că în cadrul proiectului se va focusa pe dezvoltarea capacităţilor oraşelor de a avea un rol important în dezvoltarea locală şi regională, precum şi pe împărtăşirea experienţei şi bunelor practici între oraşe similare.

„Partenerul principal al proiectului este Agenţia de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Republica Slovacă. Preconizăm mai multe activităţi de transfer de cunoștințe și bune practici privind planificarea urbană integrată a experților slovaci către instituțiile de dezvoltare regională și autoritățile publice locale (APL) Republica Moldova (RDC)”, a menționat Luba Pavlovova, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok.

„Vom sprijini Republica Moldova cu cele mai bune practici în vederea ajustării cadrului normativ în domeniul dezvoltării regionale și construcțiilor la cel comunitar. Totodată, în cadrul proiectului preconizăm mai multe activităţi de transfer de cunoștințe privind planificarea urbană integrată către instituțiile de dezvoltare regională și autoritățile publice locale (APL) din Republica Moldova (RDC)” a precizat Luba Pavlovova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?