Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Muravschi: Nu trebuie să ajungem în democrație pînă la absurditate!

31 ian. 2015,, 14:45   Politică
8701 4
Foto: news.mail.ru
Fostul vicepremier al Moldovei, Alexandru Muravschi, este sceptic în privința solicitării organizațiilor obștești să se exercite „presiune” asupra politicienilor, relatează NOI.md. ”Mie îmi pare că nu trebuie să ajungem în democrație pînă la absurditate”, scrie el în rețelele de socializare.

Potrivit fostului ministru, acum, cînd alegerile au rămas în urmă și a fost format Parlamentul, cuiva ar putea să nu-i placă componența și structura acestuia. Dar deja avem și un candidat pentru postul de premier, și el va avea „răspunderea personală pentru toate realizările guvernului. El trebuie să formeze Guvernul, avînd mîinile legate de liderii politici”.

”Și iată că și ONG-le mai cer ceva. Nu vreau să subminez rolul și importanța ONG-lor. Eu însumi timp de o pătrime din secol am activat în cadrul lor sau am cooperat cu ele. Dar în situația creată trebuie să fac cel puțin două remarce: 1) Majoritatea absolută a ONG-lor în Moldova – este un fel de SRL cu doi-trei lideri, cu preferințele sale politice și, 2) Multstimați lideri ai ONG-lor, voi cereți – dar voi veți avea vreo responsabilitate pentru revendicările voastre? De aceea dați-i candidatului la funcția de Premier posibilitatea să formeze guvernul sub responsabilitatea sa. Și abia după aceasta cooperați cu el sau, dimpotrivă, criticați-l dur, exercitați presiune asupra organelor de drept, dacă considerați că alesul premierului este corupt, etc. În ceea ce ține de solicitarea numirii în postul ministrului mediului a unei persoane oneste, de ce ați limitat atît de mult aria cerințelor? Eu, spre exemplu, CER, ca în toate posturile să fie numiți oameni onești)))”



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?