X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova și China vor extinde cooperarea comercială și economică

1 feb. 2015,, 10:00   Economie
4477 1

Foto: i.simpalsmedia.com

Moldova și China vor extinde cooperarea comercială, economică și investițională. Asupra acestui lucru s-a convenit în cadrul întrevederii dintre viceministrul Economiei Octavian Calmîc și directorul general al Biroului de Comerț Exterior și Cooperare Economică din Ningbo, Danhua Yu, care s-a desfășurat la Chișinău.

În cadrul întrevederii, oficialii au subliniat interesul pentru dezvoltarea relațiilor între cele două state prin intensificarea cooperării economice şi comerciale, inclusiv posibilităţile investiţionale din ambele ţări.

Octavian Calmîc a atras atenţia la faptul că impozitele şi regulile stricte de pe piaţa chinezească fac penetrarea companiilor moldoveneşti mai complicată, din acest motiv, susţinerea guvernului chinez este foarte importantă.
Partea chineză a prezentat oportunităţile şi politica preferenţială pentru participarea agenţilor economici din Moldova la expoziţiile internaţionale desfăşurate în China. Totodată, ambele părți au exprimat dorinţa şi necesitatea participării Republicii Moldova la expoziţia „CEEC Fair”, care va avea loc în perioada 9-12 iunie 2015 la Ningbo.

Danhua Yu a subliniat faptul că Republica Moldova este una dintre 16 ţări cu care Republica Populară Chineză menţine relaţii mai strînse. Pe lîngă aceasta, reprezentanţii delegaţiei chineze au apreciat calitatea înaltă a produselor moldoveneşti, mai ales a vinurilor şi sucurilor.

Printre alte subiecte abordate au fost facilitarea creşterii exporturilor în Republica Populară Chineză a produselor agricole autohtone, proiecte investiţionale în domeniul industriei şi agriculturii, dar și preluarea experienţei chinezeşti în domeniul feroviar.

Biroul de Comerț Exterior și Cooperare Economică din Ningbo este o parte componentă de guvernare chineză, în responsabilităţile căreia intră comerțul exterior, investițiile străine și cooperarea economică. Ningbo este un port comercial important care se situează pe malul estic, în provincia Zhejiang, Republica Populară Chineză.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?