X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

ONG-urile cer numirea unei persoane integre în fruntea Ministerului Mediului

31 ian. 2015,, 12:40   Societate
6766 1

Foto : tribuna.md

Un grup format din peste 20 de organizații nonguvernamentale i-au expediat o scrisoare deschisă premierului Iurie Leancă, în care cer desemnarea unei persoane integre în fruntea Ministerului Mediului și a altor agenții guvernamentale de profil. Activiștii solicită premierului să consulte opinia societății civile înainte de a desemna candidații pentru aceste posturi, notează NOI.md.

Potrivit societății civile, numirea unei persoane profesioniste și din afara sistemului la Minister este extrem de importantă în contextul în care în ultimii 15 ani starea de lucruri în domeniu nu s-a schimbat, iar calitatea mediului este în continuă degradare. Mai mult, activiștii susțin că administrarea resurselor naturale se face în mod fraudulos și abuziv.

„Pentru a înregistra progrese și a realiza reforma sectorului, precum și a realiza acordurile cu UE, este necesară numirea în funcția de ministru al Mediului a unei persoane ferme, detașate de toate schemele corupte, care iau amploare cu susținerea unor persoane cointeresate. Solicităm insistent consultarea cu membrii societății civile de mediu pentru numirea persoanelor în funcții de răspundere la Ministerul Mediului, Agenția «Moldsilva», Agenția «Apele Moldovei», Inspectoratul Ecologic de Stat”, se arată în demersul societății civile.

Printre semnatarii scrisorii adresate lui Iurie Leancă se numără președintele Consiliului Național pentru Participare, Sergiu Ostaf, secretarul general al Consiliului ONG-urilor, Antonița Fonari, conducerea Centrului Național de Mediu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?