X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comuniștii și-au stabilit obiectivul de bază în noua sesiune parlamentară

31 ian. 2015,, 11:12   Politică
7826 5

Foto : electionmeter.com

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor insistă pe adoptarea proiectului de lege cu privire la statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova. Inițiativa a fost înregistrată din nou la Parlament și urmează a fi supusă dezbaterilor în noua sesiune, notează NOI.md.

Potrivit autorilor, odată adoptat, proiectul va crea premisele necesare pentru soluționarea problemei transnistrene, precum și pentru consolidarea securității regionale. „Definitivarea principiilor politico-juridice interne, precum și recunoașterea neutralității Republicii Moldova de către actorii internaționali va aduce la un echilibru social, dar și va spori încrederea cetățenilor în viabilitatea țării”, spun autorii.

Deputații comuniști au lansat un apel către reprezentanții formațiunilor politice din Parlament să se implice în dezbateri și să susțină adoptarea inițiativei. Totodată, comuniști îndeamnă reprezentanții societății civile, cetățenii simpli, inclusiv din stînga Nistrului, să vină cu propuneri.

Precizăm că proiectul de lege cu privire la statutul de neutralitate permanentă a țării a fost înregistrat în legislativ încă în mai 2014, însă așa și nu a fost examinat de către deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?