X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ghimpu: Filat a dat dovadă de slăbiciune

31 ian. 2015,, 10:26   Politică
10675 13

Foto : noi.md

Partidul Liberal susține candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier, dar va lua o decizie finală privind votul acordat în Parlament atunci cînd va fi prezentată întreaga componență a noului executiv. Despre acest lucru a anunțat liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate la postul TVC21, informează NOI.md.

„Acest guvern nu este guvernul Leancă, este un guvern format din candidaturile PLDM, PD și PCRM. Noi așteptăm să vedem cine vor fi în afară de domnul Leancă, fiindcă, dacă e vorba să-l votăm aparte pe domnul Leancă, nicio problemă. Noi știm cine e domnul Leancă, dar noi nu știm cine e în spatele lui. Mai sînt încă 16 miniștri, agenții și altele. PL încă nu a spus nu”, a menționat Ghimpu.

Referindu-se la apelul lansat recent de liderul liberal-democraților, politicianul a calificat gestul drept un truc, făcut cu scopul de a face presiuni asupra liberalilor. Mihai Ghimpu mai susține că Vlad Filat nu avea dreptul să vină cu asemenea mesaje, de vreme ce a acceptat să participe la formarea unei alianțe cu PD și PCRM.

„Filat nu ne invită la guvernare, dar ne invită să votăm. Ei au luat toată puterea și vor ca noi să votăm pentru ca ei să continue ce au făcut pînă acum. Domnule Filat, dacă nu vrei ministere și ești mare patriot acum pentru cursul european, dă toate ministerele PLDM-ului altor partide. Ei vor să votăm guvernul Leancă, dar ministerele și puterea toate la dînșii. Unde s-a mai văzut așa ceva?”, s-a întrebat indignat Ghimpu.

Potrivit liberalului, președintele PLDM a dat dovadă de slăbiciune atunci cînd a acceptat să formeze o alianță cu PD-ul și să admită excluderea PL-ului din arcul guvernamental.

„Vlad Filat o să recunoască, dacă e om onest și cinstit, că a dat dovadă de slăbiciune sau de altceva, ca să nu spun direct. De PLDM a depins cu cine să fie această alianță – cu PD sau cu PCRM. Iată care e problema. Acum, cînd toate lucrurile astea mîrșave s-au făcut, să fii așa sarcastic și chiar tendențios și să spui acum cît de patriot ești, nicidecum nu înseamnă să fii om de stat și nici chiar om. Nu trebuie să te consideri șmecher și să șmecherești pe toată lumea”, a adăugat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?