Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

CNI îl suspectează pe primarul orăşelului Durleşti de nedeclararea veniturilor

31 ian. 2015,, 10:45   Societate
5137 2
Foto: kp.md
Comisia Naţională de Integritate (CNI) s-a adresat Procuraturii Generale cu solicitarea de a verifica declaraţiile de venit ale primarului orăşelului Durleşti, Nicolae Crudu.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al CNI, Crudu nu a declarat cel puţin patru terenuri, 356 de acţiuni în cadrul unei societăţi comerciale şi un venit al soţiei de 4900 de lei.

De asemenea, CNI a depistat nereguli şi în declaraţiile consilierului prezidenţial, fostului ministru al Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi. Funcţionarul a omis în declaraţie un imobil, 20 de conturi bancare şi 33% de acţiuni deţinute de soţia sa în cadrul unei societăţi comerciale.

Preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, de asemenea, poate fi tras la răspundere. CNI a depistat că funcţionarul nu a prezentat în declaraţii un teren şi un cont bancar.

În privinţa acestor cazuri vor fi deschide dosare penale în baza art.352(1) din Codul penal al Republicii Moldova. În cazul în care vina funcţionarilor publici va fi demonstrată, aceştia riscă amendă de pînă la 12 mii de lei sau pedeapsă cu închisoarea de pînă la un an cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în decurs de cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?