X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Peste 270 de copaci vor fi defrișați în capitală

29 ian. 2015,, 17:45   Societate
4854 0
Foto: bistroles..ru
Circa 273 de arbori vor fi defrișați din 28 ianuarie pînă pe 26 martie anul curent.

Contactată de un reporter de la portalul NOI.md, șef-adjunctul Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, Galina Leahu, a declarat că „din acești 273 de arbori care vor fi defrișați, 140 de arbori sînt în stare gravă. În general, toți acești arbori vor fi tăiați din cauză că au tulpina putredă, încurcă firelor de electricitate, și-au pierdut decorativitatea”.

Lucrările au început de pe strada Serghei Lazo, urmînd să continue pe străzile Mitropolitul Varlaam pînă la Mihai Viteazul, după care pe segmentul Hîncești-Gaudeamus-Dokuceaev. „În sectorul Rîșcani, arborii de pe strada Avram Iancu prezintă pericol chiar, de aceea neapărat vor fi defrișați”, a anunțat Galina Leahu, adăugînd că în locul pomilor defrișați vor planta puieți noi.

Lucrările în mare parte vor fi efectuate în zilele de sîmbătă și duminică. „Asta din cauză că sîntem dependenți de furnizorii de energie electrică. Pentru a înfăptui lucrările, e nevoie de deconectarea firelor aeriene. Dar odată cu aceasta, vom închide și circulația transportului public, mai ales a troleibuzelor. De aceea vom lucra sîmbăta și duminica, cînd nu este mare flux de populație”, a specificat șeful adjunct al Direcției.

Pe viitor sînt preconizate și alte defrișări pe teritoriul capitalei, inclusiv pe străzile Doina și Dimo.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?