X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Iranul consideră că Israelul a trecut "linia roșie" și avertizează că va răspunde

28 ian. 2015,, 20:00   Externe
4008 0

Foto: agerpres.ro

Iranul a declarat Statelor Unite că el consideră că Israelul a trecut "linia roșie" printr-un atac aerian ce a ucis un general iranian în Siria săptămâna trecută și a avertizat că Republica Islamică va răspunde, potrivit afirmației unui înalt oficial citat marți de agenția de presă IRNA, preluată de Reuters."Am spus americanilor că liderii regimului sionist trebuie să se aștepte la consecințele actului lor", a declarat viceministrul de externe Hossein Amir Abdollahian.

Generalul iranian din Gărzile Revoluționare Mohammed Allahdadi a fost ucis cu un comandant Hezbollah și fiul șefului militar al grupării, Imad Moughniyeh, într-un atac la 18 ianuarie asupra unui convoi al Hezbollah în apropierea Înălțimilor Golan ocupate de Israel.

O sursă din securitatea israeliană a declarat că forțele israeliene au crezut că au atacat gherile de rang inferior. Oficial, Israelul nu a comentat acest atac, notează Reuters. "În acest mesaj către americani, le-am spus că regimul sionist a trecut +linia noastră roșie+", a spus Abdollahian.

Abdollahian a precizat că Iranul a transmis Statelor Unite mesajul prin canale diplomatice. Cele două țări nu mai au relații diplomatice directe de la revoluția iraniană din 1979, dar Statele Unite au luat parte la discuțiile internaționale cu Teheranul asupra programului său nuclear și interesele lor sunt reprezentate de misiunea Elveției la Teheran. Avertismentul lui Abdollahian face ecoul celui al comandanților forței iraniene Basij la o ceremonie marți în onorarea lui Allahdadi. "Sioniștii ar trebui să știe că se apropie de distrugerea lor. Ei ar trebui să fie pregătiți pe deplin deoarece nu vor mai avea pace", a declarat generalul de brigadă Mohammad Reza Naghdi potrivit agenției de presă ISNA.

Israelul a lovit în interiorul Siriei de mai multe ori de la începutul războiului civil sirian, distrugând în mare parte armament, cum ar fi rachete despre care oficialii israelieni au declarat că erau destinate Hezbollahului sprijinit de Iran, un vechi dușman al Israelului în Libanul vecin.

Hezbollahul a luptat alături de forțele președintelui Bashar al-Assad în conflictul sirian ce durează de patru ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?