X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Comuniştii transnistreni, împotriva „reducerii cheltuielilor sociale ale statului”

26 ian. 2015,, 13:45   Politică
3734 2
Foto: evz.md
Partidul Comunist din Transnistria (PCT) a condamnat anularea înlesnirilor pentru pensionari pentru călătoriile în transportul public, reducerea indemnizaţiilor sociale şi majorarea tarifelor la serviciile comunale.

În declaraţia CC PCT, citată de agenţia "Infotag", asemenea măsuri de economisire a resurselor bugetare sînt considerate inadmisibile.

Comuniştii recunosc că "în prezent republica se află practic în stare de blocadă. Din cauza evenimentelor din Ucraina, industria din RMN este în decădere, importul producţiei gata este complicat, s-au redus intrările la buget".

"Sprijinim eforturile conducerii RMN de a menţine în asemenea condiţii un curs stabil al rublei transnistrene, fapt de care la direct depinde nivelul de trai al cetăţenilor. Sprijinim, de asemenea, readucerea întreprinderilor privatizate în proprietatea statului, fapt ce va contribui la salvarea acestor obiecte de distrugere totală şi instituirea unui regim stabil de activitate", se menționează în declaraţie, ai cărei autori, totodată, amintesc că "mulţi transnistreni continuă să aibă un venit mai mic de minimul de trai sau se află la limita sărăciei".

Din acest motiv, CC PCT îndeamnă "preşedintele, Guvernul şi Sovietul Suprem să identifice alte modalităţi de economisire a resurselor bugetare şi să nu agraveze situaţia dificilă a cetăţenilor săraci ai RMN".

Conform documentului, CC PCT "este dispus să propună o serie de măsuri cu scopul de a reduce cheltuielile şi să asigure economia resurselor bugetare, fără a înrăutăţi viaţa simplilor transnistreni".

PCT este unul dintre cele mai mari şi de autoritate partide din Transnistria. El fost în opoziţie faţă de precedentul lider tiraspolean, Igor Smirnov, însă a sprijinit venirea la putere în 2011 a lui Evgheni Şevciuk şi sprijină politica desfăşurată de acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?