Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Hollande, extrem de îngrijorat de agravarea situației din estul Ucrainei

26 ian. 2015,, 10:15   Externe
3570 1

Foto: agerpres.ro

Recentele bombardamente din orașul Mariupol, situat în estul Ucrainei, sînt un motiv de îngrijorare majoră pentru președintele francez François Hollande, care a avut duminică o serie de convorbiri telefonice pe acest subiect cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, notează AFP.

Șeful statului francez va avea luni convorbiri similare cu președintele rus Vladimir Putin și cu cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit unor surse de la Palatul Elysee, Hollande este extrem de îngrijorat de ''degradarea masivă a situației din teren din Ucraina, în special de recentele evenimente de la Mariupol''.

Președintele francez se pronunță pentru găsirea unei soluții care să permită calmarea situației și obținerea unei soluții politice rapide.

Treizeci de civili au fost uciși și alte peste 90 de persoane au fost rănite sîmbătă la Mariupol, port strategic din estul Ucrainei, în timpul unor bombardamente contra unui cartier locuit, atribuite separatiștilor proruși.

Președintele american Barack Obama a promis duminică să sporească presiunea asupra Rusiei, acuzată că îi susține pe rebeli.

La rîndul său, șefa diplomației occidentale Federica Mogherini a anunțat convocarea pentru joi a unei reuniuni extraordinare, la Bruxelles, a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană pentru analizarea recentelor evoluții din estul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?