Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cei mai buni vînători şi-au dat întîlnire la Dănceni

26 ian. 2015,, 08:45   Societate
4321 1

Foto: impactingorj.com

Un concurs de bucate vînătoreşti s-a desfăşurat în localitatea Dănceni din raionul Ialoveni. La competiţie au participat zeci de vînători din raion, iar cei mai buni s-au ales cu premii.

Cele 21 de echipe de vîntători au gătit bucate după rețete speciale. În două ore, unele echipe au gătit 13 feluri de mîncare:

"Avem carne de mistreț, porc sălbatic. Se prăjește carnea, se pune puțină sare, ceapă, piper negru și apoi turnăm apă, frunze de dafin, piper negru nemacinat și o lăsăm la înăbușit".

"Gătim un iepuraș de deal și fazan de pe meleagurile noastre, iepuraș care e vînat. Diferă iepurile de casă și iepurile de deal, e foarte mare diferența".

"La grătar facem zeamă de fazan. Avem friptură din iepure de deal și izvar, foarte bun".

În timp ce unii vînători găteau bucatele, alții și-au măsurat puterile la ridicarea greutăților și tragerea frînghiei. Pușcașii au demonstrat că au și alte talente.

Fiecare vînător și-a expus cele mai valoroase trofee.

Organizatorii concursului spun că, prin astfel de acțiuni, vor să asigure condiții pentru preluarea experienței de către tinerii vînători.

"Importanța competițiilor date e educația tinerilor generații. Transmitem tradițiile frumoase la tinerii vînători prin competiții", a declarat președintele Asociației vînătorilor și pescarilor raionul Ialoveni, Andrei Poparcea.

Evenimentul a fost organizat al zecelea an consecutiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?