Foto: impactingorj.com |
Un concurs de bucate vînătoreşti s-a desfăşurat în localitatea Dănceni din raionul Ialoveni. La competiţie au participat zeci de vînători din raion, iar cei mai buni s-au ales cu premii.
Cele 21 de echipe de vîntători au gătit bucate după rețete speciale. În două ore, unele echipe au gătit 13 feluri de mîncare:
"Avem carne de mistreț, porc sălbatic. Se prăjește carnea, se pune puțină sare, ceapă, piper negru și apoi turnăm apă, frunze de dafin, piper negru nemacinat și o lăsăm la înăbușit".
"Gătim un iepuraș de deal și fazan de pe meleagurile noastre, iepuraș care e vînat. Diferă iepurile de casă și iepurile de deal, e foarte mare diferența".
"La grătar facem zeamă de fazan. Avem friptură din iepure de deal și izvar, foarte bun".
În timp ce unii vînători găteau bucatele, alții și-au măsurat puterile la ridicarea greutăților și tragerea frînghiei. Pușcașii au demonstrat că au și alte talente.
Fiecare vînător și-a expus cele mai valoroase trofee.
Organizatorii concursului spun că, prin astfel de acțiuni, vor să asigure condiții pentru preluarea experienței de către tinerii vînători.
"Importanța competițiilor date e educația tinerilor generații. Transmitem tradițiile frumoase la tinerii vînători prin competiții", a declarat președintele Asociației vînătorilor și pescarilor raionul Ialoveni, Andrei Poparcea.
Evenimentul a fost organizat al zecelea an consecutiv.
Adăuga comentariu