Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Şeful statului va relua consultările privind desemnarea unui premier

26 ian. 2015,, 08:15   Politică
3104 0

Foto: infoprut.ro

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va relua, începînd cu această săptămînă, consultările cu fracţiunile parlamentare privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Preşedintele urmează să aibă consultări cu fracţiunile PLDM, PCRM, PDM şi PL.

Pe 13 ianuarie, Nicolae Timofti s-a întîlnit cu fracţiunea PSRM, conducătorii căreia au declarat că rămîn pe poziţia lor politică şi refuză să participe la crearea unei coaliţii de guvernare cu partidele care nu le acceptă condiţiile.

După desemnarea de către preşedinte, candidatul pentru funcţia de prim-ministru, în termen de 15 zile de la desemnare, cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei nominale a Guvernului. Preşedintele Republicii Moldova, în baza votului de încredere acordat de Parlament, numeşte Guvernul. În termen de trei zile de la data numirii Guvernului, prim-ministrul, viceprim-miniştrii, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa preşedintelui Republicii Moldova, jurămîntul.

La sfîrşitul săptămînii trecute, cînd PLDM şi PDM au format coaliţia de guvernare, liderul liberal-democrat, Vlad Filat a declarat jurnaliştilor că Guvernul va fi ales în cel mult două săptămîni. Acesta a mai declarat că fracţiunea îl va înainta pe Iurie Leancă la funcţia de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?