Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ucraina: Poroșenko afirmă că nu există alternativă la acordurile de pace semnate

25 ian. 2015,, 23:00   Externe
5466 5

Foto: ruvr.ru

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat duminică că nu există alternativă la acordurile de pace semnate în septembrie cu separatiștii proruși. El a făcut această declarație în urma bombardamentelor atribuite rebelilor în portul Mariupol în care au fost uciși 30 de civili, informează AFP și Reuters.

'Ucraina dorește o soluție pașnică a conflictului. Noi nu vedem nicio alternativă la acordurile de la Minsk', a declarat Poroșenko în cadrul unei reuniuni a Consiliului Național de Securitate și Apărare convocat de urgență pentru a pregăti un răspuns militar la acțiunile rebelilor.

El a afirmat totodată că dezescaladarea conflictului cu rebelii proruși din estul țării reprezintă prioritatea guvernului de la Kiev, însă acordurile de pace din septembrie semnate la Minsk trebuie respectate. 'Începerea unui proces politic de dezescaladare rămâne prioritatea noastră. Noi nu vedem o alternativă la acordurile de la Minsk', a declarat el.

'Suntem îngrijorați după decizia rebelilor de a ieși unilateral din aceste acorduri' semnate la Minsk cu participarea Rusiei și a OSCE, a adăugat președintele. Poroșenko, care a discutat sâmbătă cu șefa diplomației europene Federica Mogherini, a afirmat totodată că miniștri de externe ai Uniunii Europene au fost chemați luni la Bruxelles pentru 'coordonarea eforturilor în vederea consolidării securității Ucrainei și creșterea presiunii asupra Rusiei'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?