X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Două persoane au fost diagnosticate cu gripa pandemică AH1N1

25 ian. 2015,, 12:45   Societate
4439 0

Foto: trm.md

La doar câteva zile de la înregistrarea primului caz de gripă sezonieră din 2015, alte două persoane au fost diagnosticate cu gripa pandemică AH1N1. Este vorba despre doi pacienţi din raionul Ungheni, sănătatea cărora acum se află în afara pericolului. Pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii recomandă să ne îmbrăcăm corespunzător vremii şi să avem un meniu bogat în vitamine, transmite Mesager.

Simptomele gripei AH1N1 sunt asemănătoare celei obişnuite: tuse, febră peste 38 de grade, dureri de cap şi stare de vomă.

Bărbatul de 35 de ani şi femeia de 59 de ani s-au adresat medicului de familie, acuzând simptome de răceală. Bolnavul a fost internat la Spitalul Raional Ungheni, iar pacienta - la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din capitală.

„Fac parte din grupul cu risc sporit de a contracta această infecţie persoanele care suferă de insuficienţă cardiacă, hipertensiune, diabet zaharat, obezitate. Pacientul care se află în spitalul de ftiziopneumologie are pneumonie. Pacienţii se află în tratament, starea lor e medie”, afirmă Constantin Spânu, vicedirector al Centrului Național de Sănătate Publică.

Epidemiologii spun că cei mai expuşi îmbolnăvirii sunt copiii, femeile însărcinate şi oamenii în etate.

Deşi specialiştii susţin că vaccinarea împotriva virusului gripal este cea mai eficientă metodă de prevenire a contaminării, majoritatea oamenilor preferă metodele tradiţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?