Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Andrievschi: PLDM și PDM vor amplifica vectorul de integrare europeană și nu vor crea probleme în Est

24 ian. 2015,, 17:15   Politică
8100 6
Foto: gagauzinfo.md
Responsabilitatea pentru guvernare asumată de PDM și PLDM este foarte importantă și deschide oportunități bune pentru amplificarea vectorului de integrare europeană. Totodată, aceste două cele mai mari partide proeuropene, fiind chibzuite, nu vor crea țării probleme în Est, vor căuta compromisuri și nu vor speria Rusia cu aderarea Moldovei la NATO. Astfel a comentat analistul politic Vitalie Andrievschi crearea Alianței pentru Moldova Europeană.

Cel mai important, în opinia lui Vitalie Andrievschi, este faptul că PDM și PLDM și-au asumat responsabilitatea pentru viitorul țării și vor începe, în sfîrșit, să rezolve probleme cu care se confruntă țara. „Puterea nu se poate tătăvli la podea. Trebuie de luat această putere și de ridicat țara”, a menționat analistul. Vitalie Andrievschi și-a exprimat convingerea că dacă peste 1-1,5 ani în țară nu se vor produce schimbări importante, cariera politică a PLDM-ului și PDM-ului va lua sfîrșit.

Comentînd lozinca liberal-democraților „Moldova fără comuniști, Moldova fără Voronin”, analistul a menționat că ceea ce propunea Filat s-a realizat și acum chiar și Partidul Comuniștilor a rămas fără comuniști.

Vitalie Andrievschi a menționat că nu-l sperie nici faptul dacă PCRM va obține unele ministere, amintind că încă în perioada președintelui Petru Lucinschi comuniștii dețineau cîteva fotolii de ministru într-un guvern proeuropean. În afară de aceasta, ulterior, liderul PCRM Vladimir Voronin activa normal cu UE și anume el a început procesul de integrare europeană a Moldovei, declarînd că nu există o altă alternativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?