Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nantoi: Moldova ar putea deveni „o mlaștină stagnantă” care va pierde susținerea UE

24 ian. 2015,, 14:30   Politică
8078 7

Foto: tvc21.md

„În cazul în care noul guvern al Moldovei doar va mima implementarea prevederilor Acordului de asociere Moldova-UE, țara noastră va deveni «o mlaștină stagnantă» care va pierde susținerea UE”, a declarat directorul de programe din cadrul Institutului de Politici Publice, Oazu Nantoi, în cadrul unei emisiuni de la „Publika TV”, notează NOI.md. Potrivit expertului, trebuie de așteptat și de văzut cît de proeuropeană va fi coaliția dintre PLDM și PDM, care va fi reacția structurilor europene care s-au ars deja o dată, declarînd că Moldova este „o istorie de succes”.

Oazu Nantoi a menționat că noua componență a Comisiei Europene nu datorează nimic Moldovei și va urmări cu atenție promovarea reformelor în republică, după principiul ”mai mult pentru mai mult”. Analistul a amintit că europenii au anunțat deja despre reducerea mijloacelor pentru reforme, inclusiv în domeniul justiției. „Ei au un robinet cu asistență financiară. Rămîne să vedem cum vor evolua evenimentele”, a spus Nantoi.

Expertul a indicat asupra faptului că, în anul 2005, UE a semnat un plan de acțiuni cu Moldova, care atunci era condusă de comuniști, demonstrînd o dată în plus că este dispusă să conlucreze cu orice putere legală și nu se ocupă de anticiparea rezultatelor alegerilor. „Dacă coaliția va realiza reforme, va implementa Acordul de asociere cu UE și se va bucura de încredere din partea propriilor cetățeni, totul va fi bine. În caz contrar, rezultatul va fi diametral opus”, a spus analistul.

Oazu Nantoi și-a exprimat speranța că peste un an îl va putea întreba pe liderul PDM, Marian Lupu, care este situația privind realizarea propunerilor acestuia referitoare la depolitizarea totală a tuturor organelor de drept din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?