X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vlad Filat încearcă să-și convingă colegii de fracțiune să renunţe la postul de prim-ministru

23 ian. 2015,, 14:55   Politică
6926 3
Foto: votarea.com
Preşedintele PLDM, Vlad Filat, încearcă să-i convingă pe membrii fracţiunii parlamentare a partidului său de raţionalitatea de a refuza la funcţia de prim-ministru în favoarea funcţiei de spicher al Parlamentului. Informația a fost comunicată agenției "Infotag" de un reprezentant al PLDM, care a solicitat anonimatul.

"Anume acest subiect s-a discutat vineri la şedinţa fracţiunii. Filat a spus că consideră rezonabilă renunţarea la funcţia de premier, pentru ca la şedinţa Parlamentului să fie desemnat un candidat al PLDM la funcţia de spicher", a spus el.

Potrivit reprezentantului PLDM, Filat motivează prin faptul că Partidul Comuniştilor, care este de acord să sprijine guvernul minoritar PLDM şi PDM, refuză să voteze pentru un guvern condus de Iurie Leancă.

"Nu putem antrena ţara în alegeri noi. Trebuie să găsim compromisuri rezonabile, avînd sprijinul comuniştilor, decît să provocăm o criză politică, ale cărei urmări vor fi dezastruoase", a declarat liderul PLDM.

Interlocutorul agenţiei a menţionat că după asemenea cuvinte Leancă a părăsit şedinţa. Mai tîrziu a revenit în sală, răspunzînd la rugăminţile colegilor din PLDM, care au început să-l sune.

Decizia finală a PLDM în acest sens va fi enunţată la şedinţa de vineri a Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?