Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Filat: PLDM nu va admite alegeri anticipate (VIDEO)

22 ian. 2015,, 17:09   Politică
5855 9

Foto: noi.md

Cauza blocajului din cadrul negocierilor nu rezidă în problema partajării Ministerului Transporturilor, ci în viziunea diferită a liberalilor. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost făcută de politician, în urma unei noi încercări eșuate de alegere a conducerii Parlamentului, informează NOI.md.

Potrivit lui Filat, liberalii au avut opinii separate față toate cele trei propuneri înaintate de democrați, care se referă la nepartajarea politică a funcției de președinte, depolitizarea structurilor de drept și repartizarea portofoliilor ministeriale.

„Această polemică care a fost nu este una serioasă. PLDM în această perioadă de timp a oferit compromisul necesar în discuțiile cu PL. Această situație la care am ajuns este nu doar una regretabilă. Nu e vorba doar de partajarea ministerelor, este vorba de această viziune diferită, ceea ce ține de toate cele trei elemente la care s-a referit și domnul Ghimpu, și domnul Lupu. Problema e mai complexă decît cea care vizează un minister. Dacă îți dorești sincer să faci o guvernare, e un pic prea mult doar să renunți din cauza unui minister”, a precizat Filat.

Totodată, politicianul a declarat că PLDM nu va permite declanșarea alegerilor anticipate.

„Jocurile politice sînt importante, doar că ni se pare că s-a ajuns prea departe. PLDM nu va permite alegeri anticipate. Țara are nevoie de guvernare și țara va avea guvernare și vom face tot ce este necesar în acest sens. Alegerile anticipate ar fi un dezastru pentru Moldova”, a conchis Filat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?