X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

„TeliaSonera” și-a micșorat costul activelor în Moldova

20 ian. 2015,, 15:30   Business
7062 0
Foto: teliasonera.com
Corporația de telecomunicații suedezo-finlandeză „TeliaSonera” și-a micșorat costul activelor în Republica Moldova, unde este acționar majoritar al companiei de telefonie mobilă „Moldcell”, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de companie, în raportul cu privire la activitatea în trimestrul IV al anului 2014, care va fi publicat pe 29 ianuarie, „TeliaSonera” va reflecta radierea unei părți a activelor în valoare de 2,232 miliarde de coroane suedeze (271 de milioane de dolari SUA), dintre care 1,465 miliarde de coroane (185 de milioane de dolari) revin Tadjikistanului, Georgiei și Moldovei.

„Incertitudinea economică din aceste trei state a influențat evaluarea indicatorilor pe termen lung”, se menționează în comunicat. De asemenea, compania va radia 381 de milioane de coroane (47 mil. dolari) din cauza deprecierii activelor legate de exploatarea WiMAX în Kazahstan, care au fost procurate în luna ianuarie 2013. În prezent, „TeliaSonera” nu deține încă licențe 4G în această țară.

„TeliaSonera” este acționarul majoritar al operatorului de telefonie mobilă din Moldova „Moldcell”. Compania a fost creată în rezultatul fuziunii celor mai buni operatori de telecomunicații din Suedia („Telia”) și Finlanda („Sonera”), în decembrie 2002. În prezent, „TeliaSonera” este una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din Europa, oferind servicii din Norvegia pînă în Nepal. „TeliaSonera” activează în Azerbaidjan, Danemarca, Estonia, Finlanda, Georgia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Moldova, Nepal, Norvegia, Rusia, Spania, Suedia, Tadjikistan, Turcia și Uzbekistan. „TeliaSonera” are peste 600 de mii de acționari, cei mai mari fiind Guvernul Suediei (37,3%) și Guvernul Finlandei (13,7%).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?