X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filat explică ce se va întîmpla dacă nu va fi formată coaliția majoritară

17 ian. 2015,, 15:10   Politică
25896 24

Foto: noi.md

Partidele parlamentare vor încerca să aleagă organele de conducere ale Parlamentului și vor demara procedurile de învestire a noului guvern și fără majoritate parlamentară, în cazul în care PD, PLDM și PL nu vor ajunge la o înțelegere. Despre acest lucru a anunțat liderul PLDM, Vlad Filat, astăzi în urma unei noi runde de negocieri cu Mihai Ghimpu și Marian Lupu, informează NOI.md.

Politicianul a dat asigurări că ședința legislativului se va desfășura săptămîna viitoare, indiferent de mersul tratativelor. „În cazul în care nu vom ajunge la acel compromis necesar pentru a avea o coaliție între PLDM, PD și PL, vom fi puși în situația de a lua o decizie deloc ușoară, asta înseamnă convocarea Parlamentului și încercarea ca, în afara unei majorități clar parlamentare, să deblocăm această situație. Acest lucru ține de alegerea președintelui Parlamentului, organelor de conducere și începerea procedurii de învestire a unui guvern, dar această situație nu este deloc una dorită”, a menționat Filat.

Vlad Filat a comentat și afirmația lui Mihai Ghimpu, precum că PD, PLDM și PCRM s-ar fi înțeles deja în privința formării unei coaliții. „Vizavi de această afirmație tare, poziția a fost este și va fi că noi cu PCRM nu putem fi nici coaliție, nici alianță, însă, totodată, în Parlamentul Republicii Moldova vom vota solidar cu toți deputații atunci cînd vor fi puse în discuție probleme de interes național”, a precizat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?