Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Rusia a explicat care sînt barierele în reluarea livrărilor de produse agricole din Moldova

17 ian. 2015,, 13:30   Economie
9726 9

Foto: newsmoldova.md

La Berlin, în cadrul expoziției „Săptămîna verde – 2015”, a avut loc o întrevedere de lucru a ministrului Agriculturii al Rusiei, Nikolai Fiodorov, cu ministrul în exercițiu al Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, în timpul căreia șefii ministerelor agriculturii ale ambelor state au discutat chestiunile ce țin de dezvoltarea cooperării în industria agricolă și siguranța livrărilor de produse agricole, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Ministerului rus al Agriculturii, Nikolai Fiodorov a comunicat că Moldova este unul dintre tradiționalii parteneri comercial-economici ai Rusiei. Vasile Bumacov a adăugat că Rusia întotdeauna a fost cea mai importantă piață de desfacere pentru produsele moldovenești.

La rîndul său, șeful Serviciului Federal de Control Veterinar și Fitosanitar al Rusiei, Rosselihoznadzor, Serghei Dankvert, a menționat că după ce în Moldova a fost efectuată reforma, în urma căreia ministerul de profil nu mai este responsabil pentru siguranța produselor, aceste atribuții au fost transmise unui serviciu aparte, aflat în subordinea Guvernului Moldovei. Astăzi acest fapt nu permite stabilirea unui dialog constructiv în chestiunile ce țin de livrările de produse din Moldova în Rusia. După cum s-a menționat, totodată, serviciul competent din Moldova pînă acum nu a manifestat nici o dorință de a discuta problemele existente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?