Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Decis! Cine sînt președinții celor cinci fracțiuni parlamentare

29 dec. 2014,, 11:45   Politică
6010 1

Foto: kp.md

În cadrul ședinței de constituire a noului legislativ, liderii partidelor care au acces în Parlament au anunțat despre formarea fracțiunilor parlamentare, notează NOI.md.

Președinte al fracțiunii PSRM a fost desemnată Zinaida Greceanîi, vicepreședinte – Andrei Neguța, iar secretar general – Vasile Bolea. Liberal-democrații l-au desemnat în calitate de șef al fracțiunii pe liderul Vlad Filat, în timp ce vicepreședinte a fost ales Valeriu Streleț, iar secretar – Angel Agachi.

Președintele fracțiunii parlamentare a comuniștilor a fost desemnată Violeta Ivanov, vicepreședinte – Victor Mîndru și secretar general – Elena Botnarenco. În cazul Partidului Democrat, Marian Lupu a fost ales șef al fracțiunii, în timp ce lui Vlad Plahotniuc și lui Dumitru Diacov le-a revenit funcția de vicepreședinte.

În cazul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a fost ales în calitate de președinte al fracțiunii, Valeriu Munteanu – vicepreședinte, iar Gheorghe Brega – secretar general al fracțiunii.

Menționăm că în cadrul ședinței de astăzi nu s-a reușit formarea organelor de conducere a legislativului, problema urmînd a fi examinată la următoarea ședință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?