X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Germania: Guvernul de la Berlin se opune unor noi sancțiuni impuse Rusiei

23 dec. 2014,, 02:00   Externe
3743 0

Foto: dw.de

Diplomația germană nu privește cu ochi buni întărirea sancțiunilor occidentale contra Guvernului de la Moscova. Germania consideră că prăbușirea economiei rusești ar putea amenința securitatea continentului european.

Ministrul de Externe al Germaniei, social-democratul Frank-Walter Steinmeier, a declarat într-un interviu acordat Der Spiegel că o înăsprire a sancțiunilor economice impuse Rusiei ar fi o idee greșită. „Am temeri că în Rusia ar putea începe instabilitatea, dacă Occidentul nu va slăbi sancțiunile. De aceea, sunt împotriva strângerii șurubului”, a explicat oficialul german. Steinmeier a mai spus că dacă economia Rusiei ajunge „în genunchi”, securitatea Europei ar putea fi amenințată.

Ministrul german consideră că statul rus plătește deja prețul amestecului său în Ucraina, informează Agerpres. „Căderea substanțială a cursului rublei, alături de scăderea prețurilor mondiale la combustibili, înseamnă o criză economică și financiară adâncă, care, fără îndoială, va avea și consecințe politice interne”, a mai zis liderul socialist. Steinmeier este de părere că „Rusia și Germania vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să reia relațiile” și propunere reluare dialogului între Uniunea Europeană și Uniunea Eurasiatică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?