Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Contracepția, criticată dur și comparată cu o ''trădare'': S-au implicat în asta de mai mulţi ani, căutând să ne secătuiască generația

23 dec. 2014,, 01:00   Externe
3912 0

Foto: podrobnosti.ua

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a calificat drept ''trădare'' eforturile în vederea promovării controlului nașterilor, criticând dur contracepția, relatează luni France Presse, citată de AGERPRES. Liderul turc a făcut aceste declarații duminică, cu ocazia nunții fiului unuia dintre cei mai apropiați aliați ai săi, omul de afaceri Mustafa Kefeli.

''Unul sau doi copii nu sunt suficienți. Pentru a ne întări națiunea, avem nevoie de o populație mai dinamică și mai tânără. Avem nevoie de aceasta pentru a aduce Turcia la nivelul civilizațiilor moderne'', a subliniat el în fața tinerilor însurăței. ''În această țară'', diverși opozanți ''s-au implicat în trădarea reprezentată de controlul nașterilor de mai mulți ani, căutând să ne secătuiască generația'', a adăugat președintele turc.

''Un (copil) este sinonimul solitudinii, doi al rivalității, trei al echilibrului și patru al abundenței. Iar Dumnezeu are grijă de restul'', a subliniat el, potrivit unor declarații relatate de agenția de presă Dogan, care a publicat și un clip video cu discursul său.

Președintele turc este un obișnuit al declarațiilor pripite. El a asigurat deja anterior că femeile ar trebui să aibă trei copii și a suscitat mânia feministelor în noiembrie, când a afirmat că femeile nu sunt egale cu bărbații.

În ceea ce-l privește, Recep Tayyip Erdogan, tată a patru copii, două fete și doi băieți, a emis deja propuneri menite să limiteze dreptul la avort și la pilula de a doua zi. Dar discursul de duminică este cel mai virulent pe care l-a pronunțat împotriva principiului contracepției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?