X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Expert: Excluderea lui Tkaciuk va stîrni nemulțumiri în cadrul PCRM

22 dec. 2014,, 17:15   Politică
6298 3

Foto: flux.md

Analistul politic Cornel Ciurea consideră că, deși decizia de excludere a lui Mark Tkaciuk din Partidul Comuniștilor era previzibilă, aceasta se va răsfrînge negativ asupra formațiunii. Expertul de la IDIS „Viitorul” a declarat pentru NOI.md că hotărîrea ar putea fi contestată de susținătorii lui Tkaciuk din cadrul partidului.

„Decizia a fost luată într-un moment dificil pentru PCRM, în condițiile în care în interiorul partidului există destul de mulți susținători pe linia lui Tkaciuk. Această decizie încă face valuri în interiorul partidului. Există susținători în organizațiile teritoriale, care nu au acceptat poziția lui Voronin. Presupun că decizia va fi contestată la ședința plenară. Cu toate acestea, nimeni nu îl atacă direct pe Voronin”, a declarat Ciurea.

Analistul se arată convins că pe fondul ultimelor evenimente, plecările din PCRM vor continua. Totodată, spune analistul, starea de lucruri în cadrul formațiunii depinde și de decizia conducerii partidului privind poziționarea în actul de guvernare.

„În PCRM nu există un ideolog de talia lui Tkaciuk, asta s-a văzut clar în campania electorală, care parcă a fost lăsată de izbeliște, într-o stare inertă. Tkaciuk însă nu cred că se va retrage definitiv din politică. Acum multe depind de decizia lui Voronin. Cred cu siguranță că vor mai fi plecări din partid”, a precizat Ciurea.

Comisia de partid a Comitetului Central al PCRM a decis sîmbătă să-l excludă pe fostul ideolog al partidului, Mark Tkaciuk, din rîndurile formaţiunii politice, iar fostul secretar executiv, Iurie Muntean, a primit mustrare aspră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?