Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Leancă: Oficialii UE se arată nedumeriți de mersul negocierilor

22 dec. 2014,, 16:00   Politică
7554 14

Foto: moldnews.md

Reprezentanții Uniunii Europene urmăresc cu mare interes ce se întîmplă pe scena politică din Moldova, în special modul în care decurg negocierile privind formarea coaliției de guvernare. Declarația aparține lui Iurie Leancă și a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Premierul a vorbit despre rezultatele vizitei de lucru la Bruxelles, informează NOI.md.

„Mulți sînt nedumeriți de faptul că alianța încă nu s-a format, deși s-au scurs 18 sau 19 zile din ziua alegerilor și știu că trei partide s-au arătat gata să formeze o alianță majoritară. Ei se întreabă și mă întreabă și pe mine care e motivul faptului că nu se reușește formarea mai rapidă a acestei alianțe, care și-a asumat în baza unor priorități clar stabilite actul de guvernare”, a spus Leancă.

Totodată, premierul a menționat că în Moldova ar putea veni o misiune de asistenţă pentru sectorul justiţiei. În opinia lui Leancă, paradigma relației cu UE în domeniul reformei justiției trebuie schimbată, pentru rezultate eficiente.

„Am zis că nu este suficient ce s-a făcut pînă acum în relația cu UE și am zis că avem nevoie de o prezență mai importantă a UE și cu efecte directe. Există disponibilitate de a ne susține, de a trimite aici o astfel de misiune. Este important să discutăm și să definim clar obiectivele acestei misiuni. Nu exclud că am putea avea un reprezentant european cu nume notoriu, pentru a ne ajuta să reformăm justiția. Acest lucru l-au făcut ucrainenii și s-a dovedit a fi eficient”, a adăugat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?