Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Bumacov: Rusia pledează pentru reluarea livrărilor de produse moldoveneşti

22 dec. 2014,, 15:00   Economie
5593 6
Foto: noi.md
Rusia este gata să se aşeze la masa de negocieri privind reluarea livrărilor de produse agricole moldoveneşti pe piaţa sa.

Solicitat de corespondentul "Infotag" ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a spus că la iniţiativa Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar (Rosselhoznadzor) a avut loc o discuţie, al cărei rezultat a devenit dorinţa Moldovei şi Rusiei de a iniţia dialogul pentru reluarea exportului moldovenesc, suspendat de partea rusă.

"În timpul campaniei electorale din Moldova nu s-au desfăşurat întrevederi bilaterale. În legătură cu aceasta, Ministerul Agriculturii a adresat o scrisoare în care a exprimat disponibilitatea de a discuta problemele care zădărnicesc reluarea exportului de produse moldoveneşti în Rusia", a spus Bumacov.

Potrivit lui, despre disponibilitatea Moldovei de a reveni la masa de negocieri a fost anunţată şi Ambasada Rusiei la Chişinău.

"Şi dacă conducerea Rosselhoznadzorului, de asemenea, pledează pentru dialog, este un semn bun şi trebuie să folosim această şansă. De aceea, în timpul apropiat, coordonînd detaliile dialogului, partea moldovenească va pleca la Moscova", a spus ministrul, fără a concretiza data exactă a plecării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?