Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PL: Dodon şi adepții săi continuă provocările

22 dec. 2014,, 13:20   Politică
10880 41

Foto : tribuna.md

Propunerea Partidului Socialiștilor ca anul 2015 să fie declarat „Anul Marii Victorii” poate fi catalogată drept o nouă provocare, susține vicepreședintele PL Veaceslav Untilă. Într-o postare pe blogul său, politicianul afirmă că „Igor Dodon şi soldaţii lui politici se fac a uita cum a fost în realitate «eliberată» Moldova”, notează NOI.md.

Liberalul susține că nimeni nu pune la îndoială sacrificiul enorm făcut de milioane de oameni în drumul victoriei asupra fascismului. Cu toate acestea, opinează Untilă, deportările în masă care au urmat nu pot constitui motiv de sărbătoare.

„Sigur, noi nu punem la îndoială meritul pe care l-a avut Uniunea Sovietică în victoria asupra fascismului. Noi recunoaștem sacrificiul enorm, care a costat milioane de vieți omenești. Dar pînă și după această victorie a existat imperiul sovietic, care a instaurat un regim de ocupație. Să fi uitat Dodon de zecile de mii de victime ale represiunilor politice? Deci ce vreţi să marcăm în 2015, dle Dodon?”, întreabă Veaceslav Untilă.

Menționăm că în legătură cu marcarea, la 9 mai 2015, a 70 de ani de la victoria asupra fascismului, Partidul Socialiștilor a venit cu inițiativa ca anul următor să fie declarat „Anul Marii Victorii”. Potrivit socialiștilor, data de 9 mai este una fundamentală nu doar pentru toate popoarele fostei URSS, ci şi pentru întreaga omenire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?