X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Avocat: Grigorciuc va continua greva foamei pînă cînd va fi eliberat

22 dec. 2014,, 12:45   Politică
3734 3

Foto: noi.md

Activistul mișcării „Antifa” Pavel Grigorciuc va continua greva foamei pînă cînd instanța va dispune transferarea lui în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de Roman Aronov, avocatul celor doi inculpați, Pavel Grigorciuc și Mihal Amerberg, după ce sîmbătă Judecatoria sectorului Centru a dispus prelungirea mandatelor de arest ale celor doi cu 30 de zile.

Potrivit avocatului, starea de sănătate a lui Grigorciuc este, pe moment, satisfăcătoare. Juristul a precizat că a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia judecătorului de instrucție, privind prelungirea mandatului de arest pe numele celor doi, solicitarea urmînd a fi examinată în această săptămînă.

„Drept motiv pentru greva foamei a servit faptul că judecătorul a prelungit termenul de arest preventiv pînă pe 25 ianuarie. L-am vizitat în această dimineață. El refuză să mănînce ce i se aduce și bea doar apă. Va continua greva foamei pînă la schimbarea măsurii de arest preventiv cu arestul la domiciliu. Reprezentanții OSCE l-au vizitat pe Grigorciuc în mod simbolic, dar un ajutor real nu au cum să acorde”, a precizat Aronov.

Deputatul Gigore Petrenco a relatat pentru NOI.md că ședința de judecată de sîmbăta trecută s-a desfășurat cu ușile închise. Totodată, judecătoarea Elena Carpenco s-ar fi retras în camera de deliberare, însoțită de procurorul care instrumentează cazul, ceea ce reprezintă o încălcare grosolană a normelor procesuale, spune deputatul.

„Procurorii au renunțat la primele acuzații, iar acum au înaintat noi învinuiri, ceea ce demonstrează că Mihail și Pavel au fost arestați pentru acuzații false. Nu au găsit nimic, nicio probă. Toate aceste istorii au fost de fapt un fals. Consider că totul a fost bine înscenat înainte de alegeri pentru ca să dea un exemplu pentru toți cei care nu se tem să critice oligarhii”, a spus Petrenco.

Menționăm că Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg au fost reținuți acum o lună în "Dosarul Antifa”, fiind acuzați de pregătirea măsurilor anticonstituţionale, pentru destabilizarea situaţiei social-politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?