X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Membru PL: Ne dorim o coaliție europeană ca în Germania

22 dec. 2014,, 12:15   Politică
3598 8

Foto: nbm.md

Astăzi prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a afirmat că membrii noii coaliții își doresc „un acord de coaliție ca în Germania, exact ca și acolo să fie stabilite prioritățile, descrise amănunțit ca la ei”, considerînd că acest model este potrivit pentru Republica Moldova”.

Felul în care s-au derulat lucrurile pînă în prezent sînt la fel ca „în balada Miorița” a subliniat Chirtoacă, completînd că acest lucru trebuie să „rămînă în folclor”. Policicianul susține că atît timp cît toți se declară a fi europeni și tind spre Europa, este bine să se acționeze și la conținutul propriu-zis european, inclusiv la „modul de organizare, formare și funcționare a coaliției; acordul și prioritățile; formulele de repartizare a portofoliilor în guvern”.

„Dacă cineva vrea să facă coaliție cu comuniștii, este liber să o facă! În ceea ce privește Partidul Liberal, acesta în niciun fel nu vede posibilă vreo alianță cu Partidul Comuniștilor. Poate fi vorba doar de o relație cu opoziția comunistă, respectiv, socialistă din Parlament – lucru care trebuie să se întîmple în mod firesc, așa cum este în toată lumea: relația guvernare-opoziție”, a încheiat prim-vicepreședintele PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?