X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Arabia Saudită acuză producătorii de ţiţei din afara OPEC pentru scăderea preţului

22 dec. 2014,, 02:00   Externe
3630 0

Foto: antena3.ro

Ministrul Petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Naimi, s-a declarat convins, duminică, că preţul petrolului îşi va reveni, el atribuind prăbuşirea cotaţiilor lipsei de cooperare din partea ţărilor producătoare din afara OPEC, relatează AFP, conform Mediafax.

"Sunt convins că pieţele petrolului se vor stabiliza, iar preţurile îşi vor reveni", a spus al-Naimi, a cărui ţară este liderul Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), la un forum energetic organizat la Abu Dhabi.

Ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail al-Mazrui, a afirmat la rândul său că la originea declinului cotaţiilor se află excedentul de producţie al statelor din afara OPEC.

"Unul dintre principalele motive ale scăderii preţurilor petrolului este producţia iresponsabilă a anumitor productori din afara OPEC", a acuzat Mazrui. Cotaţia ţiţeiului a pierdut circa 50% de la jumătatea lunii iunie, din cauza ofertei abundente, a aprecierii dolari şi a scăderii cererii, determinate de încetinirea creşterii economiei mondiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?