Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Coreea de Nord a cerut Statelor Unite să deschidă o anchetă comună pentru atacul informatic de la Sony

22 dec. 2014,, 01:00   Externe
3457 1

Фото: agerpres.ro

Coreea de Nord a solicitat sâmbătă Statele Unite ale Americii să deschisă o anchetă comună pentru a investiga atacul informatic de la studiourile Sony Pictures, explicând că nu are niciun amestec în acest atac, avertizând că SUA se expune unor grave consecințe în cazul în care refuză colaborarea și deschiderea anchetei comune.

"Deoarece Statele Unite răspândesc acuzaţii nefondate şi ne defăimează, le propunem o anchetă comună", a anunţat Ministerul nord-coreean de Externe, după ce preşedintele Barack Obama a promis că Washingtonul "va răspunde" Coreei de Nord, care ar fi stat în spatele celui mai grav atac cibernetic care a avut loc vreodată în Statele Unite.

"Nu vom mai tolera vreodată tot ceea ce insultă cea mai înaltă autoritate a noastră", a adăugat ministerul, referindu-se la filmul "The Interview", o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-un pe care Sony a refuzat să o lanseze din cauza atacului cibernetic.

"Avem mijloacele de a demonstra că nu avem nimic de a face cu acest incident", a adăugat ministerul, citat de agenţia de presă KCNA. "Dar, în cazul în care va trebui să recurgem la represalii, nu vom efectua atentate teroriste în cinematografe împotriva unor spectatori nevinovaţi, ci atacuri frontale împotriva celor care se dedau la activităţi ostile" Coreei de Nord, a avertizat ministerul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?