X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Castro: „Nu renunțăm la COMUNISM. În Cuba, REVOLUȚIA continuă!”

21 dec. 2014,, 22:00   Externe
3810 0

Foto: segodnya.ua

Restabilirea relațiilor diplomatice cu Statele Unite nu înseamnă sfârșitul comunismului în Cuba, a declarat președintele Raul Castro în Parlamentul de la Havana.Într-un discurs televizat, liderul de la Havana a elogiat decizia președintelui american Barack Obama de a restabili relațiile diplomatice dintre cele două țări, dar a insistat că Statele Unite nu trebuie să se amestece în treburile interne ale Cubei. De altfel, întregul discurs a alternat între declarații conciliatoare și agresive la adresa Statelor Unite.

Raul Castro a afirmat că țara sa va accelera reformele economice, inclusiv renunțarea urgentă a sistemului cu două monede naționale (în Cuba circul în paralel două monede: Peso Nacionale și Peso Convertibile - n.a.), dar a avertizat că schimbările trebuie să fie graduale pentru a crea un „comunism prosper și durabil”. De asemenea, el a declarat că Revoluția Cubaneză a învins.

„Fiecare țară are dreptul inalienabil de a-și alege sistemul politic”, a declarat Castro. „Nimeni nu trebuie să creadă că îmbunătățirea relațiilor cu Statele Unite înseamnă că vom renunța la ideile noastre.” Liderul cubanez în vârstă de 83 de ani a anunțat că va începe discuții cu omologul său american, pentru deschiderea unei ambasade la Havana, pentru înlesnirea circulației între cele două țări și ridicarea embargoului economic instituit în 1960. Dar Castro a avertizat încă o dată că aceasta nu înseamnă renunțarea la principiile politice și economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?